Porten

Nærmest kirken står skulpturen Porten, rejst i 1978, og vi kan både se den som porten fra livet til døden og fra døden til livet. Med til skulpturen hører en granitblok med et kors, som ligger lidt tilbage for selve porten, og den kan vi se som en fortælling om, at den korsfæstede og opstandne Kristus er med os, når vi dør.

Vingen

Vingen er rejst i 1999. Den massive sten er delt i to, og vi kan se det som en fortælling om den sprængte grav. To morgener hver sommer er der  gudstjeneste ved Vingen.

Det høje, slanke kors

Det høje, slanke kors, som stræber mod himlen, er med keltisk præg og er rejst i 1996.

Opstandelseskorset

Opstandelses-korset er rejst i 1994. Stenen er brudt af linjer, der danner et kors, og midt i er der et hul, som kan være en antydning af gravens åbning.

Fugleflokken

Den nyeste af skulpturerne er Fugleflokken, som er rejst i 2012. I livet er det ikke alt, som går op, og sådan er det også med skulpturen her, for kun nogle af fuglene har begge vinger.

Korset viser lyset

En af de største af skulpturerne er Korset viser lyset, som er rejst i 2008. Det er en monumental sten, men lyset gennem korset bryder stenen og dens mørke flade.

Langs stien mellem kirken og sognehuset finder vi 12 steler med hver sit enkle og tankevækkende motiv. De er rejst i 2004, ved indvielsen af det nye sognehus.

Erik Heide er kunstneren bag de mange skulpturer på kirkegården. Skulpturerne står fast, men tolkningen er fri, for sådan ønsker Erik Heide, at det skal være.